Постійна комісія Одеської обласної ради з питань екології, природокористування, надзвичайних ситуацій і ліквідації їх наслідків розглянула питання про екологічну катастрофу, що охопила знаменитий Куяльницький лиман, цілющі грязі якого за 150 років існування тут курорту вилікували близько 300 000 осіб.
Доцент кафедри гідроекології Одеського державного екологічного університету Олег Гриб розповів депутатам, що за останні 30 років гідрологічний режим лиману значно порушився. Площа його водного дзеркала зменшилася на 13 мільйонів кубометрів. Причину такого стрімкого обміління Куяльницького лиману вчені бачать у тому, що рівень річки Великий Куяльник у басейні лиману регулюється значною кількістю ставків і водоймищ. Із усього стоку річок, що впадають у Великий Куяльник, до річки доходить тільки 15 відсотків. Інше розбирається на господарське водокористування. На території лиману ведеться незаконний видобуток піску.
Депутати облради ухвалили рішення про розробку програми з порятунку лиману, виділення коштів з обласного фонду навколишнього середовища на першочергові заходи.