На ранок 17 березня крани у Дніпродзержинську залишалися сухими. Як повідомили кореспондентові «Голосу України» у прес-службі «Дніпрообленерго», поки що ситуація неврегульована, компанії не надано жодних гарантій щодо погашення боргів.
Нагадаємо, без будь-якого попередження ввечері 15 березня за борги місто відключили від водопостачання. Дніпродзержинськ заборгував «Аульському водоводу» 38 млн. гривень. КП «Аульський водовід», у свою чергу, завинило 79 млн. грн. компанії «Дніпрообленерго», яка погрожувала відключити його, а також ще одного свого боржника — водопровідно-каналізаційне господарство «Дніпро-Західний Донбас» (36 млн. боргу) від енергопостачання. Але спочатку йшлося про 5 квітня — до цієї дати боржники мали зробити проплати. Прокуратура області взяла ситуацію під контроль. Однак свою погрозу енергетики виконали раніше, обмеживши подачу електроенергії найбільшому боржникові.
У Дніпродзержинській міській раді створили штаб оперативного реагування, людям пообіцяли організувати підвезення технічної води і закликали погасити борги.