— Керівництво найбільшого промислового підприємства нашого району — Балаклавського рудоуправління допомогло нашому колективу позбутися старого «головного болю», — поділився своєю радістю головний лікар комунальної установи «Міська лікарня № 9» заслужений лікар України Геннадій Михеєнко. — Два роки ми користуємося американським апаратом, який оперативно визначає хімічний склад крові важкохворих пацієнтів і тим самим надає неоціненну допомогу лікарям у призначенні ефективнішого лікування. Без перебільшення, це багатьом хворим рятує не тільки здоров’я, а й життя.
Однак за сучасного фінансування галузі ми на протязі двох років були не в змозі розрахуватися за апарат — борг «висів». Я звернувся з проханням допомогти в розв’язанні цієї проблеми до керівництва БРУ. І на початку березня половина вартості приладу, а саме стільки ми заборгували, гірники погасили.
— Дякувати лікарям нашої районної лікарні, — каже голова правління ВАТ «Балаклавське рудоуправління імені О. М. Горького» Олександр Могилевський, — передусім треба Вадиму Новинському, президенту основного бенеціара компаній «Смарт-холдинг» і «Смарт нерудпрома», до якого входить і наше підприємство — саме він пішов назустріч проханню медиків.
Варто особливо відзначити, що традиції соціального партнерства, соціально відповідального бізнесу, які колектив балаклавських гірників заклав за кілька десятиліть до того, як таку лексику узвичаїли, знайшли розуміння й підтримку в нового власника БРУ — керівника «Смарт-холдингу». За ті чотири роки, коли на підприємстві змінили форму власності, вже можна скласти значний перелік справ, у реалізації яких і в Балаклаві, і в районі, та й у Севастополі брав активну матеріальну й технічну участь колективу БРУ.
Севастополь — Балаклава.
На знімку: головлікар севастопольської міськлікарні №9 Геннадій Михеєнко, завідувачка клініко-діагностичної лабораторії Наталя Цибенко, лікар-лаборант біохімічного відділу Наталя Познякова (сидить).
Фото автора.