Зараз потрібно розробити алгоритм ефективно діючої влади, заявив на прес-конференції народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов. «Це те, з чого потрібно починати. Якщо цього не буде, то гріш ціна всім програмам, пропозиціям і антикризовим заходам. Тому для Віктора Януковича головне — встановити керування країною через формування дієздатної влади, — зазначив парламентарій. — Народ не хоче видовища від влади, а хоче бачити конструктивну роботу».
Регионал наголосив, що сьогодні коаліція, уряд, Прем’єр-міністр і Президент — це єдина команда, сформована для розв’язання нагальних питань. Михайло Чечетов відзначив, що для забезпечення прогресу в країні має бути конструктивний діалог між опозицією й владою, тому що хочеться бачити продуктивну роботу парламенту. «Для цього з нашого боку будемо робити все можливе. Але найголовніше — не можна провокувати конфліктні ситуації й генерувати руйнівні ідеї», — сказав Михайло Чечетов.
А парламентські комітети, за його словами, будуть розподілятися після того, як буде сформовано опозиційний уряд. Регіонал не виключив, що «тіньових кабмінів» буде кілька. «За столом переговорів, мінімізувавши конфліктність, ми зможемо домовитися із представниками опозиції», — наголосив народний депутат.