У Полтаві відбувся інформаційно-методичний семінар «Особливості Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування—2010 в умовах реалій сьогодення», в якому взяли участь понад 350 керівників органів місцевого самоврядування з Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської і Полтавської областей.
Його відкрив заступник голови Полтавської обласної ради Петро Ворона, який наголосив на важливості активізації громадських ініціатив, їх реалізації за допомогою додаткових фінансових джерел для розвитку територій.
— Завдяки конкурсу, починаючи з 2004 року, для вирішення проблем життєзабезпечення територіальних громад сіл, селищ і міст України було залучено 94 мільйони гривень державних коштів та 140 мільйонів гривень з місцевих бюджетів та від організацій-партнерів, — поінформував заступник голови Фонду сприяння місцевому самоврядування України, заступник керівника дирекції Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування Віктор Лопатинський.
Кількість бажаючих вибороти державні гранти щорік зростає. Так, минулого року в конкурсі взяли участь понад 400 місцевих рад, а на розгляд експертної комісії конкурсу було надіслано майже 600 проектів та програм, з яких 115 визнано переможцями.
Полтава.