«На сьогодні жодної необхідності підвищувати тарифи на газ та комунальні послуги, як це пропонує віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, немає», — заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.
Петро Симоненко, як передає прес-служба КПУ, наголосив, що популістські обіцянки Сергія Тігіпка, начебто бідні будуть платити, як платили, а ось для багатих ціни підскочать, дуже нагадують «помаранчеву» брехню про те, що «багаті будуть платити за бідних».
«Підвищення ціни на газ призведе не тільки до підвищення тарифів на комунальні послуги. Підскочать усі ціни. І в першу чергу на продукти харчування, ліки тощо, — сказав лідер комуністів. — В умовах, коли країна ще не оговталася від кризи, коли порожня казна і Пенсійний фонд, коли виробництво дихає на ладан, коли кожен десятий працездатного віку безробітний, коли місяцями не виплачується заробітна плата, таке підвищення цін і тарифів — це злочин. Злочин і тому, що бюджетні діри Тігіпко намагається залатати за рахунок простих людей, за рахунок тих, хто будує і годує країну».
Петро Симоненко особливо наголосив, що запорукою успішної реалізації програми виходу країни із кризи є виважена кадрова політика та створення команди, яка буде злагоджено і плідно працювати на всіх ділянках влади і в інтересах народу.