Футбол. Матч за Суперкубок УЄФА. 12 серпня.

«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Севілья» (Іспанія). 2:0. Голи: Роналду, 30, 49.

«Реал»: Касільяс, Фабіо Коентрау (Марсело, 84), Рамос, Пепе, Карвагаль, Модрич (Ільярраменді, 86), Кроос, Гамес Родрігес (Іско, 72), Роналду, Бейл, Бензема. Тренер — Карло Анчелотті.

«Севілья»: Бету, Фернандо Наварро, Фасіо, Парега, Коке (Фігейраш, 84), Даніель Каррісу, Криговяк, Вітоло, Суарес (Рейєс, 78), Відаль-Парреу (Аспас, 66), Бакка. Тренер — Унай Емері.

Рефері — Марк Клаттенбург (Англія).

Кардіфф (Велика Британія, Вельс). Стадіон «Кадіфф Сіті». 30 854 глядачі.

Колекція «королівського клубу» поповнилася другим Суперкубком УЄФА. І виграв він його легко і невимушено. Цього разу ми стали свідками саме того випадку, коли клас побив порядок.

З перших хвилин «Реал» став грати «першим номером». Натомість «Севілья» намагалася відповідати блискавичними контратаками. Але мадридці гасили їх у самому зародку. Тим часом оборонці та воротар севільців те й робили, що самовіддано кидалися під удари суперника.

Варто сказати, що й у «Севільї» був шанс забити — після помилки Даніеля Карвагаля Вітоло бив по воротах Ікера Касільяса з гострого кута. У відповідь на 26-й хвилині Роналду вискочив сам на сам із Бету, але влучив у воротаря. А через чотири хвилини мадридський португалець таки добився свого. В один дотик Кріштіану замкнув фланговий навіс уродженця Кардіффа Бейла.

Мадридці не полишили успіх, але так захопилися атакою, що ледь не пропустили самі. Друга груба помилка в обороні привела до того, що Даніель Каррісу розстрілював Касільяса впритул. Однак воротар виявив дива реакції.

Після перерви «Севілья» пішла в атаку. Але нічого путнього не досягла. Натомість Роналду оформив дубль, примусивши андалузців прочахнути. Обробивши передачу Каріма Бензема, він потужно пробив з лівої. Удар був такої сили, що Бету, навіть підставивши кулаки, не зміг завадити м’ячу влетіти у ворота. Мадридці атакували різноманітно і видовищно.

Одне слово, ігрова перевага «вершкових» була незаперечною. Вони мали ще кілька нагод збільшити рахунок. Але не скористалися ними. Завершальну частину матчу чинні переможці Ліги чемпіонів провели в атаках. Та робили це розслаблено, немов у тренувальному режимі.

Особливо не напружуючись, «Реал» довів гру до перемоги, почавши реалізовувати свій план — шість трофеїв за сезон.

Перший трофей «вершкових».

Фото uefa.com.