Майже місяць у напівпідвальному приміщенні однієї зі шкіл Луганська у вигляді відеосалону функціонував підпільний цех із тиражування та збуту... порнодисків.

Усе почалося з того, що до Ленінського райвідділу міліції звернулися батьки учня однієї із середніх шкіл міста. Мама підлітка розповіла правоохоронцям, що застала сина за переглядом порнографічного відеофільму. Після серйозної розмови підліток зізнався, що DVD він придбав за 40 гривень у молодика. Як установили правоохоронці, підприємець, який продав хлопцю диск із порно, орендує для свого офісу одне з приміщень школи. Прикриттям служила вивіска відеосалону, що обіцяла виготовлення роликів урочистих подій, весіль, ювілеїв тощо.

Щоб успішно реалізовувати свій товар, діловитий парубок розміщав у газетах оголошення про послуги і в завуальованій формі пропонував «зробити запис будь-якого відеофільму за бажанням клієнта». «Бізнесмена» затримали на гарячому. Під час обшуків було вилучено кілька десятків екземплярів готової продукції, а також грошові суми.

Подальші оперативні заходи співробітників УБЗТЛ дозволили їм вийти ще на одного хлопця, який промишляв аналогічним заняттям. Виробництвом лазерних дисків порнографічного змісту 23-річний студент одного з вищих навчальних закладів області займався в себе вдома. Правоохоронці, вдаючи із себе покупців, успішно провели оперативну закупівлю свіжої «полунички». На допиті затриманий докладно розповів про технологію збуту забороненого товару. Як з’ясувалося, студент також використовував всесвітню мережу Інтернет. Батьки торік втратили роботу, стипендії на життя не вистачало, от і вирішив майбутній педагог зайнятися чорною комерцією. За місцем проживання студента було проведено обшук, під час якого виявлено й вилучено більш як 60 дисків і всю оргтехніку.