Підпільний цех із виготовлення деревного вугілля та розпилюванню лісоматеріалів виявили славутські податкові міліціонери. Він працював у колишньому складському приміщенні сільгосппідприємства села Плужне Ізяславського району. Місцевий житель, який не був зареєстрованим як суб’єкт господарської діяльності та не мав відповідних дозволів, більше року виробляв та продавав деревне вугілля. На виробництві працювало шестеро осіб, яким платили шістдесят гривень на день. Податківці вилучили більш як п’ять тонн готового вугілля, верстати для розпилювання деревини, електроінструменти та лісоматеріали. Орієнтовна вартість вилученого становить майже 390 тисяч гривень.
Найбільше нових робочих місць — у торгівлі, ремонті авто та побутових виробів
Дворічну програму, яка має допомогти у працевлаштуванні хмельничан та боротьбі з тіньовим ринком праці, запропонували під час «круглого столу» представники місцевої влади, органів соціального захисту та громадські організації.
Найперше завдання — створення сприятливих умов для інвестування в економіку міста та сприяння розвитку малого та середнього бізнесу. Поки ж відзначили, що протягом минулого року чисельність штатних працівників на підприємствах Хмельницького зменшилась на п’ять відсотків. А замість запланованих для створення майже 7,8 тисячі вдалося створити лише 5,5 тисячі нових робочих місць. При цьому найбільше їх з’явилося у торгівлі, сфері ремонту автомобілів та побутових виробів, переробній промисловості.