Роботу друкарні, яка працювала нелегально, припинили працівники управління податкової міліції ДПА України у Вінницькій області.
Незважаючи на те, що поліграфічне виробництво знаходилося за межами Вінниці, замовлень вистачало. Під час перевірки податкові міліціонери виявили стоси готової продукції: книги, навчальні посібники, брошури, буклети, зошити. На жодному з них не значилися вихідні дані виробника. У сусідньому цеху чекали на свою чергу рулони друкарського паперу.
— Жодних документів, що підтверджували б законність діяльності виробництва, у тому числі й свідоцтва про внесення друкарні у реєстр видавців, яке дає право на видавничу діяльність, власники друкарні не змогли представити ні під час, ні після перевірки, — каже прес-офіцер управління податкової міліції ДПА України у Вінницькій області Ольга Шишківська. — Тому роботу друкарні міліціонери зупинили, а також описали і взяли під арешт все обладнання на суму 340 тисяч гривень.
Крім того, за словами прес-офіцера, податківці встановили шахрайську схему обдурювання деяких авторів книг, навчальних посібників, брошур. Їх виготовляли на усне замовлення окремих видавництв. Автор укладав угоду з видавництвом. Сплачував кошти за певну кількість примірників. Через деякий час видавництво замовляло додатковий тираж і реалізовувало продукцію. Але вже без погодження з автором. За «тіньовий» наклад не платили автору, так само не сплачували податки в бюджет.
Вінницька область.