Керівник українського парламенту Володимир Литвин вручив Почесну грамоту Верховної Ради України засновниці фонду «АнтиСНІД» Олені Франчук (на знімку). За словами В. Литвина, ця нагорода, якою удостоюються за особливі заслуги перед українським народом, є оцінкою шестирічної роботи фонду, присвяченої протидії епідемії СНІДу в Україні, а також лікуванню та адаптації до нормальних умов життя людей, які мали нещастя отримати цей діагноз.
«Ті заходи, які ви здійснюєте, гідні великого пошанування, — зазначив Голова Верховної Ради. — Оскільки ваші зусилля, спрямовані на попередження цієї страшної хвороби, на усунення причин для її розповсюдження, заслуговують великої вдячності та високих оцінок».
«Більш високою нагородою для мене може бути лише розвиток та закріплення наших перших перемог над епідемією», — наголосила О. Франчук. Вона висловила впевненість у тому, що отримана нею нагорода свідчить про увагу українського парламенту не тільки до діяльності фонду, а й узагалі до серйозності проблеми боротьби з епідемією ВІЛ/СНІДу в Україні.
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.