Це сталося на ДП «Укроборонсервіс», що розташоване в селі Грузевиця Хмельницького району. Саме сюди свого часу були перевезені значні запаси зброї, які зберігалися на військових складах області, для того, щоб провести їх утилізацію. Під час завантаження зброї на вантажівку, вірогідніше за все, спрацював один із детонаторів, сталось загорання, від чого почали вибухати всі інші снаряди, що вже були в машині, а їхня кількість перевищила на той момент дві з половиною сотні.
Що стало причиною вибуху на території утилізаційного підприємства, наразі з’ясовують правоохоронні структури, ситуацію вивчає СБУ, порушено кримінальну справу. На місці вибуху працюють також фахівці МНС, проводиться перевірка стосовно дотримань правил пожежної безпеки на підприємстві. Від масштабної трагедії цього разу врятувало те, що вибухи розпочались не в закритому приміщенні й ними була охоплена обмежена кількість снарядів. І хоча осколки зачепили доволі велику територію, на щастя, ніхто з мешканців містечка, де проживають переважно працівники цього самого підприємства, не постраждав. Серйозних поранень зазнав лише водій вантажівки. З численними осколковими пораненнями нижньої частини тіла та опіками його доправлено в лікарню.
Як вважають фахівці, цей вибух ще раз нагадав про те, що серйозна проблема знешкодження великого військового арсеналу так і залишилась для області нерозв’язаною. Кількість зброї, що підлягає переробці та утилізації, потребує збільшення фінансування та пришвидшення темпів робіт у десятки, а то й сотні разів. Нагадаємо, подібне сталося п’ять років тому на військових складах у Цвітосі Славутського району. Саме ті події підштовхнули до того, щоб прискорити процес утилізації застарілого військового спорядження і вивезти арсенал подалі від ядерних енергоблоків. Ця справа й була довірена цивільному підприємству, що розташоване в Грузевиці.