Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК) визначив переможця відкритого конкурсу на найкращий дизайн медалей, якими нагороджуватимуть переможців та призерів перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор. Нагадаємо, цей молодіжний спортивний форум відбудеться в Сінгапурі з 14 по 26 серпня і збере атлетів віком 14—18 років.
Авторкою дизайну, котрий використають для виготовлення аверсів нагород усіх гатунків, стала жителька Монреаля (Канада) Сетсуко Фукудзава. Її проект, який на першому етапі відбору отримав 3881 голос, а потім був затверджений журі МОК, називається «Так, молодь може!»
Дизайн олімпійської медалі від Фукудзава побудований навколо силуету людини, який символізує вболівальницьку «хвилю» на стадіоні, а своєю формою нагадує літеру Y (першу в слові Youth — «молодість»). Використовується і традиційна олімпійська символіка: п’ять переплетених кілець та полум’я олімпійського вогню на задньому плані. «Я прагнула розробити такий дизайн, який відбивав би дух усіх учасників Юнацьких Олімпійських ігор: вони не бояться труднощів, вірять у себе, перевищують свої можливості. Хочу, щоб кожний, хто побачить цю медаль, відчув енергію та захоплення, притаманні молодим спортсменам», — розповіла пані Фукудзава.