Учора в приміщенні Генпрокуратури під головуванням Президента Віктора Януковича відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів України «Про стан протидії злочинності та корупції в державі». До участі в заході запрошені Голова Верховної Ради Володимир Литвин, голови комітетів Верховної Ради — з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Ігор Калетнік, з питань правосуддя — Сергій Ківалов, з питань правової політики — Сергій Міщенко, Голова СБУ Валерій Хорошковський, міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, секретар РНБО Раїса Богатирьова, Голова Верховного Суду Василь Онопенко, Голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, Голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк та інші. Учасники координаційної наради обговорили спільні узгоджені заходи, спрямовані на посилення протидії злочинності та корупції в державі.
Під час наради В. Янукович зазначив, що очікує від правоохоронних органів пропозицій щодо вдосконалення їхньої роботи. Глава держави наголосив, що йдеться про підготовку пропозицій щодо вдосконалення роботи відомств правоохоронної системи, які передбачали б, зокрема, внесення змін до законодавства. «Система правоохоронних органів має бути скоординованою і працювати як єдиний державний механізм», — сказав він. «Ми знаємо, що в минулій практиці було багато прикладів, коли спостерігалися нездорові змагання між відомствами і перешкоджання у роботі одне одному. Це неприпустимо», — сказав Президент. «Саме тому, — наголосив він, — дане питання має бути ефективно вирішено».
За словами В. Януковича, він уже дав відповідне доручення групі юристів, які працюватимуть над цим питанням. «Але, безумовно, без ваших пропозицій, без вашої точки зору тут не обійдеться. Тому я прошу провести таку роботу», — сказав Президент, звертаючись до присутніх, повідомляє прес-служба глави держави.