Фракція БЮТ наполягатиме на тому, щоб Першим заступником Голови Верховної Ради став її представник. Про це в інтерв’ю «Голосу України» повідомив народний депутат Валерій Камчатний.
Він нагадав, що свого часу посаду Першого заступника керівника парламенту віддали Олександру Лавриновичу, який тоді представляв опозиційну фракцію Партії регіонів. «Якщо посада керівника парламенту належить коаліції, то досить логічно, що за опозицією буде посада його першого заступника — для створення системи противаг», — пояснив він.
Крім того, бютівці сподіваються і на головуванні у низці комітетів, які мають відійти до відання опозиції. Зокрема, це бюджетний, з питань Регламенту та свободи слова.
Водночас, повідомив В. Камчатний, БЮТ хоче бачити свого представника на посаді керівника Рахункової палати. «Всі контролюючі органи мають належати опозиції. Для того і щука в озері, щоб карась не дрімав», — додав народний депутат. Нині, за його словами, про свою опозиційність згідно з Регламентом заявила тільки одна фракція БЮТ.