Так заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко прокоментував призначення нового уряду та вплив цього факту на підготовку до чемпіонату з футболу.
М. Томенко нагадав, що в грудні парламент заслухав та 357 голосами підтримав звіт голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Равіля Сафіулліна, в якому на фаховому рівні було проаналізовано стан та головні проблеми й небезпеки підготовки до Євро. За результатами звіту парламент звернувся до Кабінету Міністрів і Генеральної прокуратури з проханням дати правову оцінку діям окремих посадових осіб, причетних до порушень законодавства України.
Заступник глави парламенту підкреслив, що нині підготовка до проведення чемпіонату вимагає якісно нового підходу. Оскільки, на жаль, чиновники, які донедавна відповідали за Євро, захопилися прес-конференціями та власним пропагуванням. «Натомість, необхідна системна серйозна робота», — сказав він.
Особливо, за словами М. Томенка, це стосується реконструкції та будівництва спортивних об’єктів. «Показовим прикладом є реконструкція НСК «Олімпійський», де відповідальні чиновники збирали журналістів з нагоди спорудження кожного будівельного елемента. Останнє «серйозне» просування по «Олімпійському» стосувалося монтажу першої колони навісу, який так і не відбувся. Якщо виходити з такої логіки дій, то мали б відбутися ще 79 прес-конференцій, бо, як відомо, всього необхідно встановити 80 таких колон навісу», — зазначив політик.
Водночас заступник Голови Верховної Ради висловив сподівання, що відповідальні за підготовку до Євро в новому уряді запропонують інший стиль управлінської діяльності, «який гарантуватиме найважливіше —якісну і вчасну здачу об’єктів та інфраструктури до Євро-2012».
Прес-служба Миколи Томенка.