Голова Верховної Ради Володимир Литвин у четвер зустрівся в парламенті зі студентами Медичного інституту Сумського державного університету, які є волонтерами благодійного фонду «Допомога онкохворим дітям». 
За повідомленням прес-секретаря глави парламенту, під час зустрічі йшлося про перспективи розвитку вітчизняної галузі охорони здоров’я, прийняття закону про медичне страхування, підвищення соціального захисту медичних працівників та забезпечення достойної оплати їхньої праці.
Сприяти останньому, за словами В. Литвина, мало б надання статусу державних службовців лікарям, які працюють у державних медичних закладах. Але ініційований ним відповідний законопроект не знайшов достатньої підтримки серед народних депутатів, зауважив керівник парламенту.
Почесний президент фонду, директор медичного інституту Сумського державного університету, професор Віталій Маркевич та президент фонду, кандидат медичних наук Валентина Маркевич передали Володимиру Литвину проект положення і пакет документів щодо створення в Україні центру трансплантації кісткового мозку. «Створення такого центру буде великим кроком до збереження життя багатьох людей — дітей та дорослих, які зіткнулися зі страшною хворобою», — зауважила В. Маркевич. «Оскільки небайдужі люди, такі, як ви, — звернувся В. Литвин до керівників та волонтерів фонду «Допомога онкохворим дітям», — та офіційні показники свідчать про те, що проблема із захворюванням на онкологію сягає масштабів національної безпеки, такий центр має бути створено, і на нього повинно бути передбачено відповідне фінансування».
Керівник українського парламенту пообіцяв звернутися до новопризначеного міністра охорони здоров’я з тим, щоб міністерство підключилося до підготовки документів, необхідних для розробки проекту постанови щодо створення центру трансплантації кісткового мозку, банку донорів та бази для лікування онкохворих. «Крім усього іншого, нам потрібно забезпечити повну диспансеризацію населення, щоб мати загальну картину стану здоров’я наших людей, та налагодити профілактику захворювань громадян», — наголосив В. Литвин. Він запевнив своїх співрозмовників, що під час прийняття бюджету намагатиметься, «щоб на охорону здоров’я, втім, як і на освіту, хоча б на дещицю збільшили фінансування».
Відповідаючи на запитання щодо діяльності благодійних фондів з допомоги онкохворим дітям, Голова Верховної Ради зазначив: «Якщо держава нехтує виконанням своїх обов’язків у цьому плані, цілком зрозуміло, що подібні фонди відіграють дуже важливу роль. Біда примушує людей гуртуватися в такі фонди. Коли хвороба стукає в наші двері, ми розуміємо, що осібної біди, особливо коли йдеться про життя та здоров’я дітей, не буває». «Україна як держава не матиме перспективи, якщо ми і надалі нехлюйські ставитимемося до здоров’я наших людей», — заявив В. Литвин.