Теніс. Як відомо, після переконливої перемоги (4:1) у матчі Першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса над Латвією чоловіча збірна України в наступні суперники отримала команду Румунії. Ця країна має славні тенісні традиції.
І які шанси нашої команди в тому протистоянні? На це запитання відповів капітан українського колективу Орест Терещук.
— З румунами на їхніх кортах зустрінемося 7—9 травня, — нагадав пан Терещук. — На кону стоятиме вихід до плей-оф Світової групи. Лідер збірної Румунії — Віктор Ганеску (43-й в рейтингу). Достатньо сильний суперник в тій команді і Віктор Кривий (115). Тепер про цю збірну можна сказати, що вона ближча до Світової групи, ніж до Першої. Але і у нас також є хлопці з першої сотні рейтингу. Гадаю, ми голодніші на перемоги, ніж румуни. Грати проти них буде дуже важко, але здолати їх — цілком реальне завдання.
— А яке покриття запропонує суперник?
— Гратимемо на грунті. Звичайно, якби грали вдома, тоді групнт не вибрали б. Але покриттю я не надавав би великого значення. Справді, Кривий однозначно полюбляє грунтовик, на якому почувається комфортно. А от Ганеску більше до душі «швидкі» корти. Втім, на той момент грунтовий сезон уже розпочнеться. І всі наші хлопці матимуть практику гри на цьому покритті. Отож, великої проблеми не бачу.