На діяльність уряду Юлії Тимошенко істотно  вплинула світова фінансово-економічна криза. Про що на вчорашній прес-конференції заявила екс-прем’єр-міністр. «У середині роботи уряду нам стало зрозуміло, що доведеться змінювати всі плани і потрібно передусім рятувати країну», — повідомила вона.
Спілкуючись із журналістами, Юлія Тимошенко наголосила, що в час кризи вона не дозволила зменшити соціальні стандарти. «Я передаю новому уряду країну, яка не має жодної копійки заборгованості із соціальних платежів», — підкреслила вона. Серед досягнень свого Кабміну лідер БЮТ назвала недопущення соціального колапсу, зростання пенсійного віку та стрімкого збільшення цін на енергоносії. Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що, незважаючи на прогнози, їй вдалося уникнути «дефолту», і зарахувала до своїх заслуг захист енергетичної стабільності країни, державної власності та демократичних процесів.
На думку Юлії Тимошенко, втіленню багатьох реформ завадили й політичні обставини.
— Цих обставин дві, — сказала політик. — Перша — це конституційна реформа, яка вщент зруйнувала вертикаль виконавчої влади. Під час кризи  країна виявилася некерованою з точки зору розпорошеності, розбалансованості, руйнації виконавчої вертикалі. Але все це було посильно, якщо б демократична команда, яка працювала в парламенті, мала цілісність, відповідальність і відчувала, що їй робити і як служити Україні.
Вл. інф.