Євро-2012. Віце-президент ФФУ Сергій Стороженко переконаний, що головному стадіону України ніщо не загрожує. «У тому, що стадіон у Києві буде, сумнівів немає, хоча з цього приводу є багато чуток та інсинуацій. Однак критикувати завжди легше, ніж працювати», — сказав він під час прес-конференції.
Як запевняє футбольний функціонер, враження, ніби на «Олімпійському» уповільнився хід робіт — оманливе. «Роботи ведуться інтенсивно, просто вони зараз на такому етапі, що їхній хід неочевидний. Багато часу пішло на найважливішу роботу — монтаж величезного крана з довжиною стріли в 114 метрів. Він установлюватиме опори й конструкції накриття», — повідомив представник ФФУ.
До речі, 8 березня, після доправлення колон на стадіон, тривало розігрівання елементів колон до температури понад 200 градусів, після чого розпочався безперервний, протягом 10 годин, процес зварювання. Завершальною фазою монтажних робіт стане власне встановлення колони по 130-й осі ( у південній частині стадіону).
Пан Стороженко нагадав присутнім, що ускладнювали хід робіт на стадіоні погодні умови, оскільки за низьких температур бетонування проводити не можна. Він відзначив, що з аналогічними проблемами нинішньої зими зіткнулися й харків’яни під час реконструкції міського аеропорту.
«На моє переконання, відставання від графіка на «Олімпійському» буде ліквідовано десь за три тижні», — підбив підсумки пан Стороженко.
Безперервний цикл
Роботи з будівництва львівського стадіону до Євро-2012 незабаром проводитимуть у цілодобовому режимі. Про це позавчора на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.
«З настанням сприятливих погодних умов будівництво львівського стадіону вестимуть цілодобово», — пообіцяв пан Садовий і додав, що на сьогодні будівництво ведеться у дві зміни. На майданчику працюють майже 170 будівельників.
«Минулого тижня уряд прийняв два позитивні рішення — виділення 50 мільйонів гривень для львівського євростадіону та 100 мільйонів гривень — для летовища», — зазначив міський голова. Він зазначив, що на сьогодні будівництво стадіону та летовища ведеться згідно з графіками.