Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому проект закону «Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо утворення Окружного адміністративного суду міста Києва та Київської області замість відповідних адміністративних судів у місті Києві та Київській області». 
Зокрема, на засіданні комітету йшлося, що основним завданням проекту є оптимізація системи адміністративних судів. Під час обговорення народні депутати зазначали, що сьогодні відповідно до законодавства України в системі адміністративних судів функціонують Окружний адміністративний суд міста Києва, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, та Київський окружний адміністративний суд, територіальна юрисдикція якого поширюється на Київську область. За офіційною статистикою, до Окружного адміністративного суду міста Києва у 2009 році звернулося з адміністративним позовом більш як 20 000 осіб, а до Київського окружного адміністративного суду — майже втричі менше (8 000 осіб). При цьому, у більш ніж 50% справ, які розглянув Київський окружний адміністративний суд у 2009 році, відповідач перебував у місті Києві, і ці справи слухалися в Київському окружному адміністративному суді лише тому, що позивачі перебували на території Київської області.
Члени комітету наголосили, що дисбаланс у завантаженості вказаних судів ускладнює реалізацію права громадян — жителів міста Києва та Київської області на звернення до суду, що гарантоване їм Конституцією України. Тому і постає питання про доцільність подальшого існування Київського окружного адміністративного суду та про необхідність вдосконалення роботи адміністративних судів на території міста Києва та Київської області.
За повідомленням Інформаційного управління Верховної Ради України.