На останній сесії Рівненської обласної ради її депутати прийняли звернення до Президента та Верховної Ради України, в якому від імені територіальних громад Зарічненського, Володимирецького, Сарненського, Дубровицького та Рокитнівського районів просять найвищих посадовців посприяти у вирішенні питання проведення ремонту доріг державного значення, зокрема, автомобільної дороги М-07 «Київ-Ковель—Ягодин».

Прокоментувати це звернення ми попросили депутата Рівненської обласної ради, голову постійної комісії облради з економічних питань та комунальної власності, голову правління ВАТ «Рокитнівський склозавод» Григорія МІНІЧА (на знімку).

— Ця дорога відіграє важливе значення у соціально-економічному житті поліських районів Рівненщини, в їх безперебійному сполученні з іншими регіонами України, із якими у багатьох підприємств згаданих районів налагоджено економічні зв’язки, — каже Григорій Мініч. — Розуміємо також, що цю важливу транспортну артерію потрібно утримувати в належному стані, ремонтувати. Але коли роботи з капітального ремонту траси М-07 «Київ—Ковель» на території Житомирської області, її реконструкції тривають роками, не маючи при цьому встановлених термінів виконання, від цього зазнають економічних втрат підприємства, що функціонують у зоні виконання ремонтних робіт, то, на думку авторів звернення, повинен бути державний підхід з тим, щоб такі втрати звести до мінімуму.

Тим часом, на території Житомирської області передбачається проведення ремонтних робіт ділянки автодороги М-07 «Київ—Ковель» з укладанням цементно-бетонного покриття, технологія облаштування якого вимагає повного закриття руху транспорту. Відсутність облаштованих об’їзних шляхів призведе до того, що п’ять північних поліських районів залишаться без транспортного сполучення і будуть фактично обмежені у здійсненні господарської діяльності. А це значно погіршить соціально-економічне становище регіону.

Тож депутати Рівненської обласної ради, враховуючи численні звернення трудових колективів згаданих районів, у листі до Президента та Верховної Ради просять вжити заходів для якомога швидшого відкриття руху транзитного транспорту по автомобільній дорозі М-07 «Київ—Ковель» та переглянути технологію ремонту автодороги на відрізку протяжністю 10,9 кілометра: поворот на село Варварівка на відстані 10 км від перехрестя на Олевськ Житомирської області до кордону Рівненської та Житомирської областей. А саме: бетонне покриття автодороги цього відрізку замінити асфальтним покриттям, що дасть можливість проїзду транспортних засобів під час проведення ремонтних робіт. Це рішення не вимагає залучення додаткових коштів, а лише потребує зміни технології ремонтних робіт автодороги, — каже депутат Рівненської обласної ради Григорій Мініч. — Сподіваємось, що до нашого прохання прислухаються в Києві.

Рівне.