Таку точку зору висловив під час вчорашньої прес-конференції професор права, народний депутат кількох скликань Віктор Мусіяка. «Ідея полягає в тому, щоб створити спеціальний орган, завданням якого буде завершення конституційної реформи», — сказав він.
Експерт також зазначив, що Конституційна асамблея могла б працювати й над удосконаленням виборчого законодавства. Оскільки, вважає він, весь конституційний процес не можна довірити нинішнім політикам.
У свою чергу директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала переконаний, що ініціювання внесення змін в Основний Закон — звичайне закріплення влади в інтересах окремих корпоративних груп. Водночас, на думку політолога, якщо говорити про інтереси всіх громадян країни, пропоновані зміни не мають нічого спільного з демократією.
А ведучи мову про новий уряд, Віталій Бала спрогнозував, що в разі призначення на пост Прем’єр-міністра Миколи Азарова можливий конфлікт між оточенням Президента й глави уряду. Оскільки повноваження останнього пов’язані з фінансами та економікою. Що дуже цікавить деяких бізнесменів, які підтримали Віктора Януковича.