Депутати Верховної Ради АРК збирають підписи для ініціювання позачергової сесії та переобрання голови парламенту Криму. Про це заявив виконувач обов’язків керівника республіканської організації Партії регіонів, кримський депутат Володимир Константинов.
«На найближчій сесії буде голосування з мого призначення на посаду Голови Верховної Ради Криму. Ми ініціюємо позачергову сесію. Зібрані підписи про проведення позачергової сесії буде зареєстровано. Найімовірніше, вона відбудеться у п’ятницю», — сказав Володимир Константинов. При цьому депутат не виключає, що після його призначення може бути оновлено склад Ради міністрів АРК.
Депутат запевнив, що жодного конфлікту між ним і нинішнім Головою Верховної Ради АРК Анатолієм Гриценком немає. «Іде перестановка сил, нормальний природний процес», — заявив В. Константинов.
У свою чергу, народний депутат України від Партії регіонів Вадим Колесніченко зазначив, що на Константинова покладають великі надії, а Анатолію Гриценку запропоновано перейти на нове місце роботи. Як повідомили в парламенті автономії, у повному складі підписалися за проведення позачергової сесії члени фракцій «Крим», «Союз», «Комуністи», депутати від «Русского блока», а також частина депутатів від Партії регіонів. Це питання повинен під-
тримати щонайменше 51 депутат зі 100.
Георгій ВЕРВЕС.
Крим.
«Безголова» Знам’янка чекає на нові вибори
Міський голова Знам’янки Віктор Крюков написав заяву про звільнення з посади міського голови за власним бажанням. Наразі тридцятитисячне місто чекає чергових місцевих виборів, із термінами проведення яких має визначитися Верховна Рада.
Вперше недовіру міському голові знам’янські депутати висловили на сесії міської ради 19 лютого. За це проголосували 28 депутатів. Аргументи — за неповні чотири роки, що очолював місто залізничників міський голова, нагромадилося чимало проблем. Недостатнє реагування на звернення депутатів, слабка кадрова політика, розбазарювання матеріальних ресурсів, зрив опалювального сезону...
За словами секретаря міської ради Володимира Іванова, який відповідно до закону очолює нині цей самоврядний орган, вийшла з ладу міні-котельня, що мала обігрівати школу, і простояла «мертвою» всю зиму. Водночас в умовах скромного бюджету міський голова отримував чималі премії. Є в депутатів запитання і щодо сумнівного співробітництва міськради з деякими приватними фірмами.
Однак «перша ластівка» міського голову не переконала. Віктор Крюков на рішення про недовіру до нього наклав вето. Тоді знам’янські депутати наприкінці лютого знову зібралися на сесію і вже 32 голосами (із 45 депутатів) вдруге висловили йому недовіру.
Петро МЕЛЬНИК.
Кіровоградська область.