Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко зазначає, що згідно з Регламентом Верховної Ради України в парламенті можуть бути лише одна опозиція і один опозиційний уряд.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливості переходу в опозицію декількох парламентських сил та створення декількох опозиційних урядів, М. Томенко процитував главу 13 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», згідно з якою лише одна фракція, яка на своєму засіданні приймає рішення піти в опозицію до коаліції та сформованого нею уряду, ухвалює відповідне положення й оголошує про це з парламентської трибуни, офіційно вважається опозицією.

Заступник Голови Верховної Ради наголосив, що статтею 68 Регламенту визначено, що у Верховній Раді може бути лише одна опозиційна депутатська фракція чи одне опозиційне об’єднання депутатських фракцій, яка (яке) є парламентською опозицією. І зауважив, що лише фракція БЮТ ухвалила рішення про перехід в опозицію.

Коментуючи заяви Арсенія Яценюка та Віктора Ющенка про можливості створення опозиційних урядів, М. Томенко наголосив, що «доки вони пишуть листи Президенту і проводять з ним зустрічі, їх важко назвати опозиціонерами». «Не можна вранці йти в опозицію, а в обід — до Президента і просити посаду Прем’єр-міністра», — сказав він.

Водночас М. Томенко вважає, що нова влада намагається створити «правильну», підконтрольну собі опозицію.