Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до статей 152 та 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо збільшення розміру штрафу за порушення правил благоустрою території міст).
Автор законопроекту, народний депутат Юрій Прокопчук запропонував посилити адміністративну відповідальність за порушення законодавства в сфері благоустрою населених пунктів. Він вважає чинні суми штрафів за дотримання благоустрою та санітарного стану території населених пунктів недостатніми. На його думку, стан забезпечення чистоти та порядку в містах і селах у багатьох випадках не відповідає вимогам сьогодення. Через незначні штрафи окремі фізичні та юридичні особи безвідповідально здійснюють свою господарську діяльність. Таким чином вони порушують вимоги законодавства, тому що витрати на забезпечення чистоти та порядку значно більші, ніж штраф за недотримання правил.
Члени комітету підтримали законопроект, прийняття якого спонукатиме суб’єктів господарської діяльності належним чином виконувати правила щодо забезпечення чистоти і порядку, оберігати зелені насадження та інші об’єкти озеленення.
Також комітет рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні і в цілому законопроекти «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне поводження із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації» та «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо видачі особи (екстрадиції)».
Мета першого законопроекту — вдосконалити правовий режим захисту основних особистих прав і свобод людини. До того ж прийняття його вплине на свідомість потенційного правопорушника.
Другим законопроектом пропонується внести зміни до окремих статей та доповнити Кримінально-процесуальний кодекс новим розділом «Видача осіб (екстрадиція)», якими врегульовуються питання здійснення екстрадиції та відповідних процесуальних дій.