Президент України Віктор Янукович вирішив звернутися до Конституційного Суду з проханням якнайшвидше розглянути питання й оприлюднити висновок стосовно легітимності коаліції та уряду, які створюються в нових умовах. Про це йшлося на вчорашній зустрічі глави держави з послами «великої вісімки» та Європейського Союзу.
Як повідомляє прес-служба Президента, Віктор Янукович поінформував послів про перебіг процесу зі створення парламентської коаліції та нового уряду, а також поділився думками про всі варіанти розвитку політичної ситуації в державі на найближчу і подальшу перспективу.
У свою чергу дипломати відзначили важливість того моменту, що Президент України зустрівся з ними до підписання ним закону «Про внесення змін до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України». Також посли підкреслили важливість того, що Віктор Янукович вирішив звернутися до КС.
На зустрічі дипломати наголошували на тому, що стабільність у нашій державі потрібна партнерам України. Стабільність, додав Віктор Янукович, надзвичайно важлива і для українського суспільства. Це — головна передумова успішної реалізації змін і реформ. Тому так важливо швидко сформувати ефективну і професійну владу.
Посли підкреслили, що міжнародне співтовариство готове співпрацювати з новим керівництвом України, щоб досягти стабільності і реалізації реформ.
Розповідаючи про першочергові кроки, які буде здійснено у внутрішній політиці, Президент України розказав дипломатам про ідею створення Центру стратегічних реформ, його завдання, повноваження та керівний склад.
Усе, що стосується демократизації та реформ, отримає якнайбільшу підтримку країн «великої вісімки» та Європейського Союзу — таке було резюме дипломатів.