Легка атлетика. Донецьк. Міжнародний легкоатлетичний турнір «Зірки жердини». Чоловіки. 1. Пженіслав Червінський (Польща) — 5.82; 2. Стівен Льюїс (Велика Британія) — 5.72; 3. Денис Юрченко (Україна) — 5.72 (Льюїсу поступився за кількістю спроб). Жінки. 1. Олена Ісінбаєва (Росія) — 4,85; 2. Фабіана Мурер (Бразилія) — 4,70; 3. Моніка Пірек (Польща) — 4,60.
Цікаво, що переможець турніру отримав запрошення до Донецька ледь не останньої хвилини. «Мені не вистачало кваліфікаційних балів, щоб поїхати на чемпіонат світу, і тренер запропонував спробувати сили в Донецьку, — розповів пан Червінський. — Я зараз відновлююся після травми, і цих змагань чекав, щоб показати сам собі, що можу стрибати на тому само рівні, що й до операції».
Так само після операції вперше вийшов у сектор і донеччанин Денис Юрченко. «Якщо чесно, розраховував на менший результат, — зізнався донеччанин. — Але за рахунок характеру, домашньої обстановки, підтримки публіки вдалося здолати висоту». Денис бере участь у турнірі «Зірки жердини» вдесяте, щоправда, вище третього місця йому не вдавалося піднятися.
У змаганнях жінок несподіванок не сталося: як і торік, першою була багаторазова рекордсменка світу, росіянка Олена Ісінбаєва. Вже в ранзі переможниці турніру Ісінбаєва (на знімку спілкується з уболівальниками) пішла на штурм світового рекорду - 5 метрів 01 сантиметр. Рік тому на цьому ж турнірі легкоатлетка подолала планку на символічній висоті 5 метрів. Однак цього разу улюблениця донецької публіки не змогла перевершити саму себе.
 
Фото автора.