Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 19-й тур. 6—7 березня.
«Іллічівець» — «Динамо». 1:1. 8 000 глядачів. Рефері — Сіренко (Сімферополь). Голи: Тищенко, 78 — Зозуля, 81. Вилучено Савіна («Іллічівець», 65, удар супенрника ліктем після зупинення гри).
«Металіст» — «Закарпаття». 2:1. 22 000 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Девич, 20 (п), Коельо, 68 — Алєксєєв, 80.
«Зоря» — «Карпати». 0:2. 9 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Ощипко, 41 (п), Федецький, 52.
«Кривбас» — «Таврія». 0:1. 1 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Гол: Ковпак, 28.
«Ворскла» — «Металург» (Запоріжжя). 1:1. 3 000 глядачів. Рефері — Іщенко (Київ). Голи: Янузі, 22 — Кривцов, 80.
«Металург» (Донецьк) — «Шахтар». 0:1. 4 000 глядачів. Рефері — Геренда (Калуш). Гол: Гладкий, 45. Вилучено Адріано («Шахтар», 84, удар суперника головою в обличчи під час гри).
«Арсенал» — «Дніпро». 1:1. 1 200 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Закарлюка, 52 (п) — Селезньов, 80 (п). Вилучено Селезньова («Дніпро», 90+3, друге попередження).
«Оболонь» — «Чорноморець». 1:0. 4 800 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Гол: Онисько, 75.
Бомбардири: Коельо («Металіст») — 11 м’ячів, Селезньов («Дніпро»), Мілевський («Динамо») — по 10, Адріано («Шахтар») — 9.
Заради справедливості варто зазначити, що навесні фаворитам живеться нелегко. Навіть аутсайдери, котрим очка потрібні позаріз, так і намагаються вжалити лідерів. Найбільше на своїй шкурі це відчули динамівці, котрі в попередньому турі вдома ледве здолали «Кривбас». А в Маріуполі не дорахувалися очок.
Після зустрічі на азовських берегах гравці, тренери і прихильники «Іллічівця» раділи так, ніби принаймні стали призерами чемпіонату країни. Справді, господарі грали не шкодуючи живота — самовіддано і старанно. Але добитися нічиєї з чемпіоном і лідером їм вдалося і завдяки везінню. Адже кияни протягом зустрічі мали велику перевагу. Але ніяк не могли реалізувати її. Навіть отримавши фору, коли маріупольці залишилися вдесятьох.
Відомо, що велика перевага не завжди призводить до перемоги. Про це говорив після зустрічі наставник киян Валерій Газзаєв. «Недостатньо висока якість гри, поспішність, безумовно, вдалі дії воротаря «Іллічівця» призвели до того, що з Маріуполя ми веземо лише нічию», — прокоментував тренер.
Справді, і неозброєним оком помітно, як «Динамо» з натугою входить у весняну частину чемпіонату. В результаті, розрив між ним і «Шахтарем» скоротилася до мінімуму. Хоча і «гірники», так само, як і їхній одвічний суперник, злагодженою і результативною грою поки що похвалитися не можуть. Це особливо помітно було в їхній зустрічі проти земляків. Але варто віддати належне і «Металургу», котрий, як і футболісти «Іллічівця» у згаданій зустрічі, чинив солідний супротив іменитим землякам. Однак «металургам» поталанило менше, ніж маріупольцям, бо не вистояли і мінімально поступилися.
Головний тренер збірної України Мирон Маркевич, котрий спостерігав донецький матч, сказав, що футболу як такого він не побачив, а лише суцільну біганину...
На знімку: дебютант динамівців, бразильський оборонець Данило да Сілва.
Фото ФК «Динамо».