Кіровоградський дитячий хор «Елегія» запросили на Всесвітні Хорові Ігри до китайського міста Шаосінь. Але діти можуть туди так і не доїхати. Через бюджетну проблему.
«Елегія» має брати участь у конкурсі вдруге. 2008 року кіровоградські діти повернулися з 5-х Хорових Ігор, що проходили в Австрії, зі срібними медалями. Тоді більшу частину витрат взяла на себе міськрада, решту доклали батьки. Цього року організаційний внесок, а це близько 35 тисяч гривень, поки що не сплачено. Музична школа, при якій працює хор «Елегія», таких грошей не має. Тим часом строк сплати внеску вже минув. Як розповіла керівник хору Алла Васильєва, гроші мали надійти на рахунок оргкомітету ще 22 лютого. Керівникові «Елегії» вдалося домовитися з організаторами про відстрочку. Але...
— Найцікавіше, що кошти на поїздку «Елегії» у міському бюджеті передбачені, однак, їх нема фізично, бо не затверджено бюджет, — каже пані Алла.
Чиновники обіцяють позичити необхідну суму у місцевих бізнесменів. І, за словами начальника відділу культури Миколи Барабулі, такий «меценат» уже знайшовся. Депутати мають надати лише гарантійного листа про повернення боргу бюджетними грошима, коли ті з’являться. Тим часом діти не втрачають оптимізму і вдосконалюють репертуар, який хочуть презентувати у Китаї.