Депутати Київради передали в оренду 0,87 га земель в охоронній зоні Центрального ботанічного саду НАН України на вул. Мічуріна, 56, у Печерському районі для будівництва офісно-торговельно-розважального комплексу та здійснення благоустрою території з підземним і наземним паркінгами.
Проект рішення про це на засіданні сесії Київради підтримали 72 із 82 присутніх у залі обранців громади. Своєю волею вони внесли зміни до Програми розвитку зеленої зони столиці та концепції формування зелених насаджень у її центральній частині. Близько одного гектара землі (0,54 га з них — у межах «червоних ліній») передано ТОВ «Янтра» — у зв’язку з переходом права власності на майно відповідно до договору купівлі-продажу від 21. 02. 1995.
Депутати ухвалили документ, усупереч зауваженням управління правової експертизи проектів рішень і розпоряджень Київради від 12 лютого 2010 р., згідно з якими проект має бути доопрацьований. У зауваженнях, зокрема, вказується, що ця земельна ділянка знаходиться в історичному ареалі — зоні охорони пам’яток. Ще одна її частина площею 0,13 га перебуває у користуванні Національного ботанічного саду імені М. Гришка та належить до об’єктів природно-заповідного фонду. Тим часом постановою Верховної Ради України від 13.01. 09 запроваджено мораторій на надання земельних ділянок на відстані не менше 20 м від меж саду. До того ж відсутнє погоджене Кабміном містобудівне обгрунтування. Але депутатів такі обставини не збентежили: курс на знищення зеленого Києва триває.