Час молитися

Депутати Київради вирішили збудувати три нових храми. Каплиця з’явиться на бульварі Академіка Вернадського, 85, буде відновлено храмовий комплекс на вул. Фрунзе, а на вул. Щусєва, 12-а, надано ділянку під будівництво церкви.
Годинник «зацокає»
Конкурс на кращий дизайн квіткового годинника у столиці завершився. На адресу оргкомітету надійшло понад 50 робіт, усі вони передані на розгляд компетентної комісії. Переможця буде визначено до середини квітня. А висадження рослин розпочнеться за два тижні до Дня Києва. В дизайні годинника цього року використають не менш як 50 тис. квітів. Ушкоджений торік його механізм уже відремонтовано. Над циферблатом спорудять місток для всіх охочих сфотографуватися на його тлі. А перший квітковий годинник у Києві було встановлено на Черепановій горі 1913 року.
Бебі-бум
У Київському зоопарку готуються до справжнього бебі-буму. На поповнення чекають у мавп, оленів, коней Пржевальського. Співробітники зоопарку вже доглядають за дитинчатами кенгуру й дикобраза. Маленьке кенгуреня валабі знайшли у вольєрі — воно випало з материнської сумки й ледь не загинуло: від нього відмовилася мама. Дитинча вигодовує завідувачка відділу приматів Валентина Дикарєва. Маленькому дикобразові пощастило більше: про нього піклується мама. Сусіди дикобразів у павільйоні — бородаті агами та шпороносі черепахи теж відчувають весну: от-от мають відкласти яйця. Чи вийде щось з їхніх зусиль — зоологи довідаються тільки через 8 місяців. Інших малят відвідувачі зможуть побачити вже з настанням тепла.
260 кілометрів
...Становлять щоденні пробки столиці. Таку сумарну довжину, що дорівнює довжині траси Київ — Вінниця, визначили о 9.00 у середньостатистичний день грудня 2009-го. Цей місяць став найважчим для столичних автомобілістів за всю історію. Кожен водій згаяв на дорогу щонайменше удвічі більше часу, ніж якби він їхав вільними вулицями. В лютому 2010-го найнапруженіший рух було на відрізку вулиць Велика Житомирська — Артема. Найбільш завантажений міст — Метро, а найвільніший — Патона. Щодо заповнюваності доріг у ранкові годинники пік Київ наближається до Москви.
Постраждали від зими
У Києві біля входу до Будинку з химерами — резиденції Президента розкололася надвоє скульптура крокодила. Постраждала від вологи й зимового перепаду температур також верхня частина будинку, а на його фронтоні скульптурна голова оленя покрилася тріщинами.