Мешканці стотисячного Кам’янця-Подільського розгубилися: вони не знають, кому платити за послуги з тепло- та водопостачання за грудень минулого року та січень нинішнього. Ці послуги надавало ЗАТ «Тепловоденергія». 
Його з першого лютого, згідно з судовим рішенням передати комплекс громаді, змінило комунальне підприємство «Міськтепловоденергія». Місцева влада закликала споживачів розплатитися з боргами перед ЗАТ по січень включно, а за лютий вже платити за новими договорами та абонкнижками комунальному підприємству. Але, за словами міського голови Анатолія Нестерука, «зібравши в грудні сім мільйонів гривень, у січні — шість, жодної копійки ЗАТ не перерахувало за спожитий газ в ДК «Газ України», а відтак виникла загроза відключення міста від постачання голубого палива та зриву опалювального сезону. Борг ЗАТ за газ становить 16 мільйонів гривень. Населення винне вісім мільйонів. «Газ України» поставив вимогу, аби місто взяло на себе борги за попередні місяці, пославшись на постанову Кабміну № 1729».
Щоб вийти з цієї безвиході, депутатський корпус Кам’янця-Подільського надав дозвіл комунальному підприємству зібрати борги населення перед ЗАТ для перерахунку цих коштів «Газу України». Про це влада оприлюднила звернення до населення. Керівництво ЗАТ теж вимагає розраховуватися з ним.
«Між двома «Тепловоденергіями» досі не підписано розподільчий баланс, а також ЗАТ не прозвітувало перед громадою за використані на амортизаційні відрахування 15 мільйонів гривень», — поінформували в міськраді. Натомість ЗАТ закликає владу сісти за «круглий стіл» у присутності ЗМІ. Тим часом одні споживачі вважають за краще взагалі не відкривати двері тим, хто збирає борги, інші кажуть: «ЗАТ досі не зробило перерахунку за минулу дуже теплу зиму, тож воно ще нам винне». Треті вважають себе патріотами: «Борги краще віддати в комунальне підприємство». Щоправда, стало відомо: вже є доручення Кабміну ДК «Газ України» в тижневий термін укласти договір на постачання газу комунальному підприємству, куди перейшли майже всі працюючі із ЗАТ, так і не дочекавшись від попередніх господарів заборгованої зарплати.