Дванадцятирічна вінничанка Іванка Петренко стала переможницею конкурсу «Автоледі Вінниця—2010».
Незважаючи на занадто юний для керування транспортним засобом вік, організатори допустили дівчину до участі у змаганні, що проходило на закритій території:
— Прохання матері Іванки Петренко включити дівчинку у список учасниць нас неабияк здивувало, — каже член журі конкурсу, чемпіон України з автокросу, майстер спорту Павло Драчук. — Але ще більше здивувала вона сама, вже під час першої вправи продемонструвала найкращий результат. Так само вміло керувала автомобілем під час наступних етапів конкурсу. Перемогу здобула заслужено.
Іванна стала кращою з-поміж одинадцяти учасниць конкурсу, які напередодні жіночого свята змагалися у вправності проїхати автомобілем «змійкою», здійснити розворот і припаркувати авто під час їзди заднім ходом. Сніг й мороз неабияк ускладнювали виконання завдань.
Кожна з учасниць перед стартом повинна була прикрасити своє авто. Треба було також розсмішити журі анекдотом про жінку за кермом чи згадати крилатий вислів про автоледі. «Жінка за кермом, як зірка на небі: її бачать всі, вона — нікого», — хоча цей вислів визнали кращим, переможниця конкурсу, так само, як інші учасниці, спростувала його своїм вмінням управляти автомобілем. Зате жодна з них не змогла заперечити слова представника ДАІ у Вінницькій області. Він каже, що жінка, порушивши правила, на відміну від водіїв чоловіків, ніколи не сперечається з інспектором. Кожна лише, каже, «стріляє» очима, намагаючись влучити в самісіньке серце патрульного...
До слова, переможниці конкурсу дістався головний приз — GPS-навігатор. Втім, без нагород організатори конкурсу не залишили жодну з учасниць.