Нині за її створення вже є більше 230 підписів представників усіх парламентських фракцій. Переговори тривають
Рішення щодо входу до коаліції остаточно не прийнято. Але позитивне голосування фракцією Блоку Литвина дає підстави говорити, що процес незабаром завершиться. Про це заявив народний депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський.
За його словами, в майбутньої коаліції буде надзвичайно невдячна функція: доведеться приймати доволі складні й значною мірою непопулярні рішення. Насамперед економічного характеру. Крім того, парламентарій зазначив, що фракція Блоку Литвина робитиме все для того, щоб політикум та майбутні коаліція й уряд займалися виключно економічно-соціальними питаннями.
Народний депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов переконаний: коли зміни до закону про Регламент наберуть чинності, тоді в дуже короткий термін буде оголошено про створення нової коаліції. Нині, за його словами, вже є більше 230 підписів представників усіх парламентських фракцій. Також іще тривають переговори з народними депутатами, які розглядають свою можливу присутність у коаліції.
Народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Філенко на брифінгу спрогнозував: імовірніше, Президент не заветує зміни до Регламенту. Однак, на його переконання, вони незаконні. З огляду на це, БЮТ використовуватиме «всі наявні методи» та звертатиметься в стислі строки до Конституційного Суду.