Десять літ тому при Гусарківському сільському Будинку культури Куйбишевського району створили клуб ветеранів. Hазвали «Надією», згодом перейменували в «Гусарківське надвечір’я». Під егідою клубу відбулося чимало зустрічей з поетами, композиторами, творчими колективами та людьми з непересічними долями, а нещодавно тутешні ветерани провели ювілейне засідання клубу.

— Раніше літніх людей підтримував колгосп, — відкриваючи зустріч, сказала керівник клубу Наталія Слабишева. — А коли господарство розпалося, виникла необхідність у структурі, котра б опікувала ветеранів. І тепер ми бачимо, скільки хорошого зробив для односельців клуб, а головне, об’єднав їх у дружну родину, де кожен може зігріти душу.
Усе десятиріччя тут працювали під девізом: «Живи, «Гусарківське надвечір’я»! Ветеранам допомагало багато людей, у тому числі й директор району електромереж, депутат Запорізької облради Володимир Зайковський та голова Куйбишевської райради Юрій Савчук, котрих запросили на ювілейне засідання. Тепер у них попросили поклопотати, щоб для клубу підшукали краще приміщення. Пообіцявши не обійти увагою стареньких, Володимир Зайковський зауважив, що їхню згуртованість та громадську активність слід запозичувати молоді. Адже організовувати дозвілля в сільську глибинку ніхто не приїде, про це треба дбати самим... А гусарківський сільський голова Володимир Ржаний побажав ветеранам провести наступне ювілейне засідання в нинішньому складі.
Кілька років тому про Гусарку дізналася вся Україна завдяки акції «Мистецтво одного села». Тоді на виставку в Києві учасники клубу передали свої найкращі домоткані килими і доріжки. У столиці немало подивувалися самобутності краю. Та роки беруть своє. Не всі розділили радість сьогоднішньої зустрічі. Зокрема, пішов у вічність один з фундаторів клубу та фольклорного ансамблю «Калина», гармоніст Григорій Кривицький.
— З Гусарки вийшло багато видатних людей, — каже голова районної ради Юрій Савчук. — Зокрема, багато років працював головою облвиконкому ваш земляк, почесний громадянин Запорізької області Петро Москальков. Ми виділимо приміщення для клубу. Щоб і взимку вам було де зігрівати душі, а клуб і надалі об’єднував ветеранську родину.
Учасники фольклорного ансамблю районного Будинку культури «Цілюще джерело» виконали низку українських і російських народних пісень та куплети, присвячені десятиріччю ветеранського клубу. Потішила присутніх і Баба Яга, в яку перевтілився гусарківець Микола Ємельяненко. Та найтепліше зустрічали учасники виступ фольклорного ансамблю «Гусарочка».
 
Запорізька область.
На знімку: керівник ветеранського клубу Наталія Слабишева.
Фото автора.