У прес-центрі «Главред-медіа» відбулася чергова зустріч літераторів з пресою.
У номінації «Книжка місяця» був представлений філософський роман Тимофія Гавриліва «Де твій дім, Одіссею?». Перша частина трилогії, самим автором визначена як поема, складається з маленьких історій, що перетікають одна в іншу, перегукуються та циклічно замикаються, змінюючи вектор руху від початку розповіді до завершення на протилежний. Через психологічний стан героя, який переживає дивовижні події та зустрічі, відчувається атмосфера внутрішнього світу сучасної людини.
На батьківщині роман отримав на свою адресу лише три-чотири рецензії. У Швейцарії ж, де книжка вийшла німецькою мовою близько півроку тому, надруковано аж 15 рецензій! А ще роман став хітом продажу в деяких швейцарських книгарнях.
Почесним титулом «Персона місяця» було нагороджено заслуженого тренера України, майстра спорту з лиж, володарку чорного пояса з карате Ганну Ручай — за те, що героїчно захистила свою сумочку в темному провулку, скалічивши двох хлопців та заробивши струс мозку від третього злочинця. Що й було інсценізовано прямо під час зустрічі, незграбно і не смішно.
Крім того, було презентовано нову книжку Ганни Ручай «Школа №13», типу «психологічний» роман для жінок, з правдивою життєвою історією і претензією на сучасний андеграундний літературний стиль. Це схоже на те, ніби Донцова перечитала Жадана і намагається йому наслідувати. А щодо «пошуків людяності та справедливості», як пафосно заявлено в анотації, — то такого кшталту розповіді, жодним чином не інтерпретовані у літературному ключі, ні на крок не підвищені від щоденних побутових пліток, і краще для них залишатися у своєму первісно-фольклорному вигляді.
Наскільки відомо, швейцарці цю книгу не перекладали.