У середу, 4 лютого, поліклініка працювала як завжди. У коридорах — черги пацієнтів. Однак цей спокій близько 12-ї години дня порушили десяток людей у камуфляжі. Вони ввірвалися до адміністрації лікарні й захопили її.
Лікар-стоматолог Тетяна Назарко розповіла «Голосу України» про подробиці інциденту:
— Кабінет головного лікаря Людмили Ігатенко — на п’ятому поверсі. При вході розташовано пост охорони. Десь опівдні до приміщення адміністрації ввірвалося близько десяти молодиків. Вони виштовхали пані Ігнатенко зі свого кабінету й закрилися зсередини. На місце події одразу приїхали й працівники міліції.
Під час розмови з жінкою протистояння між працівниками медичного закладу та людьми, які захопили приміщення, досягло свого апогею. Адже до поліклініки разом із охоронцями приїхала нібито новопризначений головний лікар Тетяна Шапка. Вона спробувала зайти до кабінету адміністрації. Однак туди її не пустили. Близько ста осіб медперсоналу перегородили всі підходи. Під їхні вигуки «Шапка геть!» вона змушена була піти з поліклініки. Розрядити ситуацію допомогли працівники міліції. Вони попросили й молодиків «по-доброму» залишити кабінет.
На думку активістів Блоку Кличка, які прибули на місце події, саме організовані дії правоохоронців допомогли врегулювати конфлікт. Щоправда, як стверджують працівники стоматологічної поліклініки, навряд усе це так закінчиться. Оскільки молодики обіцяли прийти знову.
— А все почалося ще три місяці тому, після того як міська влада заснувала нове територіальне медичне об’єднання (ТМО) «Стоматологія», — коментує ситуацію працівник юридичної компанії, який забезпечує правовий захист цього медичного закладу, Олексій Слюсаренко. До нього ввійшло 11 профільних поліклінік і три комунальні стоматологічні підприємства. Перетворення самостійних організацій на єдину структуру київська влада пояснила так: буде простіше налагодити контроль якості роботи стоматологів. Однак разом із цим рішенням постало питання про зміну керівників у підпорядкованих лікарнях. Саме ця проблема торкнулася і стоматологічної лікарні Дніпровського району. Втім, нині пані Ігнатенко — головний лікар поліклініки, у держреєстрі підприємств вона значиться як керівник цієї лікарні. А все, що сьогодні відбувається, інакше, як рейдерством, назвати не можна.
У директора ТМО «Стоматологія» Юрія Пуденка своя версія подій. Він пояснює: про силове захоплення мова не йде. Просто пані Ігнатенко чинить опір і не хоче передавати справи новопризначеному керівнику. «2 січня цього року я звільнив із посади головного лікаря Л. Ігнатенко. Цього самого дня на її місце призначив Тетяну Шапку, — вже вкотре зазначив «Голосу України» Ю. Пуденко.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.