Дуже схоже, що події у Верховній Раді розвиваються за сценарієм Партії регіонів, розробленим задовго до президентських виборів. На це наштовхують логіка і послідовність дій, які відбулися протягом останнього тижня. Як сказав народний депутат від ПР Анатолій Толстоухов, — «крок за кроком».
Нагадаю: у вівторок припинила свою діяльність коаліція БЮТ, «НУ—НС» і Блоку Литвина. А в середу народні обранці висловили вотум недовіри Кабінету Міністрів Юлії Тимошенко. А в четвер прийняли у першому читанні зміни до закону про Регламент. За ними, якщо вони будуть прийняті остаточно, нова коаліція утвориться у форматі, який прогнозував «Голос України», — фракція Партії регіонів, Блок Литвина і комуністи. Окрім того, щоб коаліція була повноцінна, запросять депутатів з інших фракцій. Так, за деякими даними, до них можуть приєднатися представники «Єдиного центру» з «Нашої України — Народної самооборони».
Ще одним доказом підтвердження прогнозу нашого видання може служити ймовірний склад нового Кабінету Міністрів, який учора з’явився у виданні, що входить до складу медіа-холдингу, до якого нібито причетний народний депутат від Партії регіонів Рінат Ахметов. За їхньою версією, головні посади в уряді обіймуть регіонали Микола Азаров та Борис Колесніков. Гуманітарний блок, у тому числі Міністерство освіти, віддадуть комуністам, на декілька посад, зокрема, віце-прем’єра з економічних питань та міністра АПК, претендують представники Блоку Литвина. І, що цікаво, — Міністерство з надзвичайних ситуацій може очолити представник «Єдиного центру», який, не виключено, може розчинитися у Партії регіонів. Поки що про розпуск Верховної Ради не йдеться, але такий варіант виключати не можна. І це підтвердив учора народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк у передачі на «5 каналі».
Отож, безумовно, наступний тиждень остаточно має підтвердити і наявність плану дій, і прогноз нашої газети у публікації «...той і замовляє музику».