До нової парламентської коаліції вже виявила бажання ввійти така кількість народних депутатів, яка становить конституційну більшість. Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді виконуючий обов’язки голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
«В нас уже є необхідна конституційна більшість народних депутатів для того, щоб створювати коаліцію і формувати уряд, — сказав він. — Сьогодні є конституційна більшість людей, які поставили свої підписи під певною дією — зі створення коаліції і формування уряду. В нас з усіма йдуть конструктивні переговори». О. Єфремов запевнив, що наступного тижня буде сформовано і нову коаліцію, і новий уряд. А також буде остаточно ухвалено як закон зміни до Регламенту стосовно формування коаліції у Верховній Раді.
У свою чергу депутат від «НУ—НС» Юрій Гримчак заявив, що у фракції «Наша Україна—Народна самооборона» вже зібрано 25 підписів народних депутатів, які готові ввійти до коаліції з Партією регіонів. За словами депутата, з ним також велися перемовини щодо входження до коаліції. І на його прохання йому продемонстрували підписи тих, хто вже погодився. «Це підписи під коаліцією між Партією регіонів та «Нашою Україною» згідно з тією пропозицією, яку зробила Партія регіонів», — сказав Ю. Гримчак. Депутат продемонстрував додаток до коаліційної угоди між фракціями Партії регіонів та «НУ—НС», у якому, зокрема, прізвища лідера фракції Миколи Мартиненка, Івана Плюща, Арсенія Яценюка, Петра Ющенка, депутатів від УНП, «Єдиного центру» — загалом 25 депутатів. Водночас Ю. Гримчак зауважив, що в проекті коаліційної угоди немає «жодних ані ідеологічних, ані посадових, моральних, матеріальних зацікавлень депутатів, хоча декларувалися ідеологічні засади створення такої коаліції».