Привітання Голови Верховної Ради Володимира Литвина жінкам України
Шановні співвітчизниці, дорогі наші матері, дружини, доньки, сестри!
Сердечно вітаю вас зі святом, що символізує собою всеперемагаючу сутність весни, краси, чарівності, — Днем 8 Березня!

Особливе життєствердне начало цього свята обумовлене гармонійним та найповнішим поєднанням у ньому вічних загальнолюдських цінностей і чеснот: любові, материнства, добра, милосердя.  

 Звеличене священним єством жінки — вінця творіння, берегині родинного тепла й затишку, осердя національної історії та культури — воно промовисто й уособлено одухотворяє наше земне буття. У цьому — вся його неповторність і спонукальна привабливість, невідбутна бажаність і зачаєна зворушливість. Це — унікальне свято, що за своєю природою не підпадає під жодні штучні приписи та суспільні стандарти, просторові кордони та вікові обмеження, соціальні, національні, культурні чи будь-які інші умовності та застереження.

Його всенародне віншування органічно проростає з безмірної ніжності і вдячності матері, повноправно ґрунтуючись на безумовному визнанні величності земного подвижництва жінки, жертовно принесеного служінню суспільним, трудовим, родинним інтересам. Цього дня з особливим відчуттям і пієтетом осягається безцінна сукупність усіх ваших кращих рис і якостей, їхня незглибима щедрість, чистота і мудрість. Символічно, що саме в цей час весняного оновлення нам дано переконливо відчути всю вагомість і значення ваших буттєвих зусиль, всеперемагаючу потугу життєствердної сили, непохитну опору духовності та моральності українського народу — передумову і запоруку його історичного розвою.

Відрадно, що в українському сьогоденні жінка традиційно продовжує відігравати визначальну роль як прекрасна спонука суспільного облагородження, рушійної сили національного поступу, натхненниця добротворення, найвища іпостась найкращих людських чеснот.

Тож нехай і далі вашими талантами, працею, волею, громадянською активністю примножуються слава, багатство і краса України.

Миру, добра вам, благополуччя, прихильності долі, здоров’я й радості на довгі і щасливі літа.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.