Незалежності Аргентинської Республіки цього року виповнюється 200 років. На честь ювілею в рамках програми ЮНЕСКО «Діалог культур і цивілізацій» днями в концертному залі Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. Лисенка звучало експресивне аргентинське танго. Юні музиканти виконали твори відомого музиканта, композитора, засновника стилю «Нове танго» Астора П’яццоллі. Ідею цього творчого проекту, з якою виступив благодійний фонд «Обдаровані діти — майбутнє України», підтримало Посольство Аргентинської Республіки в Україні.
— Обмін культурною спадщиною між нашими країнами дає змогу краще пізнати та зрозуміти одне одного. Спасибі за таку можливість фонду Влади Прокаєвої. Ця акція допоможе зблизити наші народи через музику завдяки дітям. Адже саме їм доведеться у недалекому майбутньому розвивати й будувати відносини між нашими державами, — зазначила Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан.
Вона запросила учнів школи ім. Лисенка взяти участь у конкурсі юних скрипалів, який відбудеться влітку в Буенос-Айресі.
Даною акцією фонд «Обдаровані діти — майбутнє України» продовжує знайомити суспільство із шедеврами класичної музики, залучити дітей і молодь до світових культурних цінностей...
— Це перша наша акція в рамках програми ЮНЕСКО. Але не остання. У найближчих планах — спільний з Посольством Республіки Польща в Україні вечір, присвячений Шопену. Також плануємо провести в залі філармонії масштабний концерт російської музики, — каже Влада Прокаєва.
На знімку: під час концерту.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.