За статистикою, на формування світогляду сучасної молоді на 80 відсотків впливають телебачення та Інтернет. З огляду на це, треба заборонити поширювати продукцію, що пропагує національну та релігійну ворожнечу, фашизм, ксенофобію, нецензурну лексику, порнографію і насильство, закликає до вживання наркотиків, алкоголю та тютюну.
Про це йшлося на установчому засіданні громадської колегії з питань захисту суспільної моралі, яка створена за розпорядженням голови Запорізької обласної ради Олександра Нефьодова як консультативно-дорадчий орган.
— Українці можуть розмовляти різними мовами, ходити в різні церкви, проте всі ми живемо в одній великій європейській державі і маємо піклуватися про те, яку країну залишимо нашим нащадкам, — звернувся до присутніх голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.
Водночас заступник голови обласної державної адміністрації Микола Фролов застеріг: громадська колегія не є органом цензури, кожен бажаючий зможе висловити свою точку зору. А на регіональному рівні необхідно відпрацювати концептуальні засади виховання молоді, які ґрунтуватимуться на почуттях патріотизму та любові до рідного краю.