На території автономії накопичено катастрофічну кількість твердих побутових відходів — майже 70 мільйонів кубічних метрів. Про це журналістам повідомив міністр житлово-комунального господарства Криму Володимир Баженов. «Більшість полігонів твердих побутових відходів експлуатується з порушенням санітарних правил, вичерпали свої можливості, не мають проектів реконструкції, належним чином не обладнані», — сказав В. Баженов.
Особливо гостра ця проблема для курортних регіонів, де обсяги відходів у літній період збільшуються в рази. За словами міністра, на півострові не вирішено питання переробки та утилізації промислових відходів, які утворюються від роботи автотранспорту (шини, відходи пально-мастильних матеріалів. — Авт.), а також пестицидів і отрутохімікатів.
Міністр вважає, що для розв’язання цієї проблеми потрібно залучати інвестиції і впроваджувати нові форми поводження з відходами. Прикладом у цьому, на його думку, є село Морське в Судацькому регіоні, де запроваджено систему підземних контейнерів для збирання твердих побутових відходів. «Це дає змогу економічніше використовувати територію населеного пункту й одночасно підвищує естетичний вигляд контейнерного майданчика», — зазначив В. Баженов.