Як повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, мешканців прибережних будинків готуються евакуювати до дитсадків та шкіл
Київська влада закуповує човни й складає списки вулиць, жителів яких доведеться евакуювати. Як повідомив перший заступник начальника головкому надзвичайних ситуацій Іван Гавриленко, втратять ґрунт під ногами «жителі одноповерхових будинків у прибережній зоні Дніпровського, Деснянського, Дарницького, Голосіївського і Подільського районів, а також Рибальського острова». Як повідомляє «Сегодня», влада вже готує договори з фірмами, які підвозитимуть переселенцям гаряче харчування, й все-таки сподівається, що великої води не буде.
«Ми розраховуємо, що вода з Київського й Канівського водоймищ піде вниз по Дніпру, і житловим масивам з висотками нічого не загрожуватиме, — обнадіяв начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний. — Нині рівень води у Дніпрі — 92,4 м щодо рівня Балтійського моря. Якщо він досягне позначки 95 м, тоді може статися підтоплення невіддамбованих територій — дачних кооперативів перед дамбою, що відгороджує сади від Дніпра. Реально небезпека підтоплення загрожує Русанівським, Воскресенським, Нижнім садам, селищам Чапаєвка, Корчувате, а також набережним Дніпра на Подолі й Оболоні. «До будиночків, які розташовані за 200—300 м перед дамбою, і до будов за дамбою вода не дійде.
На Київському морі почали спускати воду — щодня на 2—3 см. Рівень води у водоймищі зараз у нормі — 102,2 м щодо рівня Балтійського моря. Вище 103 м — море може переливатися, а нижче 101 м — можуть зупинитися турбіни Київської ГЕС, і електростанція перестане працювати. Влада каже, що щодня перевіряють стан насосних станцій і дамби.