А державний бюджет на цей рік з’явиться не раніше травня
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосить про створення нової парламентської коаліції у разі наявності підписів 226 народних депутатів.
«Для мене ключове — 226 підписів. Буде завтра 226 підписів про те, що люди бажають взяти на себе відповідальність назватися коаліцією, — я зроблю відповідні оголошення», — заявив В. Литвин в інтерв’ю 
«5-му каналу», додавши, що якщо цих підписів не буде, то триватиме процес консолідації.
«Але цілком очевидно, що затягувати цей процес неможливо, бо інакше процеси будуть розвиватися від поганого до гіршого», — підкреслив В. Литвин.
Керівник парламенту зазначив, що коаліцію, відповідно до Конституції України, формуватимуть фракції, «а скільки їх буде — це вже інше питання». 
В. Литвин підкреслив, що для нього у процесі створення нової коаліції передусім важливо «максимально дотримуватися правової чистоти». Другим важливим чинником, зазначив він, є ефективна робота коаліції. «У сукупності цих двох чинників і потрібно діяти», — підсумував керівник парламенту.
Голова Верховної Ради України також висловив переконання, що дочасні парламентські вибори не відбудуться, зазначивши, що «виборів не буде, а просто може бути остаточний хаос». «Я не хочу нагнітати настрої катастрофізму, і робитиму все, щоб їх не допустити», — заявив В. Литвин.
Окрім цього, керівник парламенту нагадав, що вибори фінансуються із державного бюджету, зазначивши, що він досі не затверджений парламентом. За його словами, на проведення дочасних парламентських виборів необхідно близько 1,5 млрд. грн. В. Литвин також спрогнозував, що державний бюджет на цей рік може бути ухвалений не раніше травня.
В. Литвин вкотре висловив свою позицію щодо необхідності внесення змін до виборчого законодавства у частині проведення парламентських виборів за відкритими партійними списками, зазначивши, що «проводити вибори за нинішньої виборчої системи —маніпуляції». «Це нічого не змінить в країні», — додав він.
В. Литвин також наголосив на неможливості одночасного проведення дочасних виборів до парламенту і виборів до місцевих органів влади, оскільки це призведе до «спотворення виборів».
Прес-служба Верховної Ради України.