Під час неформальних консультацій президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Зеппа Блаттера з його іспанським колегою Леандро Негре, який очолює Міжнародну федерацію хокею на траві (ФІХ), йшла мова про можливе скасування офсайду у футболі.
1998 року ФІХ прийняла радикальне рішення і скасувала положення «поза грою» як таке. У результаті майстри літньої ключки стали забивати в рази більше м’ячів, змагання стали видовищнішими. А про нескінченні суперечки на вічну тему — був офсайд чи ні — давно вже забули.
Тепер Зепп Блаттер усерйоз розмірковує стосовно перспективи поширення досвіду скасування положення поза грою на великий футбол. Ленадро Негре підтвердив, що під час розмови Блаттера найбільше цікавило, як таке радикальне нововведення позначилося на самій грі. Однак своєї остаточної думки про перспективи скасування офсайду у футболі Блаттер іспанцеві не висловив.
«Він поставив мені безліч питань щодо того, наскільки успішно все це пройшло, проте своєї точки зору так і не висловив, тож важко судити, що саме може відбутися у футболі, — пояснив пан Негре. — Однак інтерес до того, як саме нам це вдалося реалізувати, Блаттер проявив дуже великий».
Раніше президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що не виключає того, що незабаром футбольні судді будуть звертатися за допомогою до відео в моментах з суперечливими епізодами в матчах.