На кого розраховані камери схову в наших магазинах? Принаймні не на людей, що поспішають на поїзд або літак.
— Люди з валізами — персони нон-ґрата в наших магазинах! — жартує киянка Ольга Нестеряк. — Нещодавно мене просто не пустили в супермаркет. Річ у тім, що цього дня я поспішала на поїзд і в останній момент згадала, що забула дещо купити в дорогу. Довелося бігти в магазин з валізою. Охоронець наказав залишити її в камері схову, але вона не влазила в жодне з відділень! Після десятихвилинної суперечки з вартовим порядку я зрозуміла, що залишуся сьогодні без покупок і що мій чемоданний настрій безнадійно зіпсовано.
— Насправді Правила торгівлі не тільки не зобов’язують покупця користуватися камерою схову, а й прямо забороняють (!) вимагати від споживача залишити свої речі будь-де! — коментує голова ради Всеукраїнської громадської організації «Якість життя» Олександр Ладигін.
 Якщо ви самі поклали сумку в комірку, що закривається, і не отримали на руки при цьому жодного номерка або іншого свідоцтва того, що ви її здали, — будьте готові до неприємностей! Адже недаремно поруч із такими камерами висить оголошення: «За схоронність сумок адміністрація відповідальності не несе».
Інша річ, якщо речі здано на зберігання за всіма правилами. Тоді ви укладаєте усний договір зберігання з магазином, і за його невиконання сторони несуть відповідальність! Для цього необхідно виконати три умови: по-перше, для зберігання сумок у магазині повинна бути відведена спеціальна зона, по-друге, за це має відповідати спеціально призначена людина, по-третє, має бути спеціальна фіксація того, що ви здали річ на зберігання (отримали натомість номерок).
Якщо магазин не забезпечив вашій валізі такого комфорту, то жоден охоронець не має права не пустити вас із нею до торговельного залу. Пам’ятайте: камери схову існують не для зручності персоналу, а для зручності покупця! А необґрунтована відмова в продажу товару або наданні послуги карається законом. Щоправда, щоб згодом притягти винних, необхідно заздалегідь знайти в магазині двох свідків вашої перепалки з охоронцем і записати їхні контактні телефони.