Намагаючись зменшити вплив весняної стихії, на Львівщині проводять підривні роботи на водоймах Турківського та Сокальського районів. Для цього з резервного фонду обласного бюджету виділено близько 53 тисяч гривень (зокрема, на придбання 810 кілограмів тротилу).
Як стверджує заступник голови облдержадміністрації Львівської області Валерій П’ятак, нині йде до завершення будівництво каскаду польдерів (низинних ділянок суші, захищених від найближчих водойм валами, дамбами, іншими гідроспорудами). Рівень води у польдерах регулюватимуть дренажними пристроями, які зможуть зменшувати загрози повені. Наразі збудовано лише один — Тершаківський польдер, який зможе прийняти 55 мільйонів кубометрів води, понизивши рівень підйому річки на 60 сантиметрів. Коли вода спаде, можна буде плавно випустити її в русло Дністра.
В області планують вже цього року побудувати ще два такі польдери, які разом прийматимуть до 150 мільйонів кубометрів води і тим самим зменшуватимуть рівень річок басейну Дністра до двох метрів. Однак стихію очікують з побоюванням: Львівщина ще не оговталася від страшної повені 2008 року. Тоді постраждало понад 20 тисяч сімей, чимало доріг, мостів, дамб були зруйновані. Основні відновлювальні роботи велися у 2008 році. У 2009-му їх не фінансували, і до цього часу незавершеним залишився 81 об’єкт. Щоб ремонтні роботи довести до фінішу, потрібно, як твердять спеціалісти, ще близько 140 мільйонів гривень. Якщо ще деякий час зволікати із завершенням об’єктів, можна втратити все, що було зроблено попередньо. Тому в області з нетерпінням очікують коштів Кабміну з планового бюджетного фінансування.