Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко переконаний, що найближчим часом парламент перебуватиме у стані примусу до створення коаліції.
 Так, відповідаючи на запитання про те, яким чином Партії регіонів вдасться легалізувати нову більшість у парламенті, Микола Томенко сказав: «226 голосів у них буде». Водночас він відзначив, що Партії регіонів навряд чи вдасться набрати більшість у фракції «НУ— НС». Тому, на переконання М. Томенка, у Верховній Раді буде створено коаліцію одноразового використання не на фракційній основі, як цього вимагає Конституція України, а на індивідуальній. «Протягом одного засідання буде зроблено найголовніші кроки для зміцнення влади: створено уряд, оголошено нових голів обласних адміністрацій тощо», — сказав він.
Заступник глави парламенту переконаний, що такий розвиток подій дає можливість Партії регіонів призначити керівником уряду представника своєї політичної сили. «Якщо таку схему буде реалізовано, то це точно буде Прем’єр-міністр від Партії регіонів, тому що в «Нашій Україні» нема єдиної думки щодо кандидата на крісло прем’єра: називають і Арсенія Яценюка, і Сергія Тігіпка, і Віктора Ющенка, і навіть Ігоря Тарасюка», — сказав М. Томенко. Водночас Микола Томенко висловив переконання, що швидше за все уряд очолить Микола Азаров, до того ж додавши, що в Партії регіонів є багато прихильників Бориса Колеснікова. Він також відзначив, що залишається теоретична можливість появи технічного Прем’єр-міністра, який не є відомим політичним діячем.
Що ж стосується життєдіяльності Верховної Ради, то, на думку Миколи Томенка, таке становище, коли функціонує сумнівна, з юридичної точки зору, коаліція, дає можливість Президентові використати цю ситуацію і фактично в будь-який час призначити дострокові вибори. «Я б назвав це своєрідним процесом з примусу до коаліції, в якому перебуватиме парламент певний час», — сказав він.
Прес-служба Миколи Томенка.